top of page
  • Yazarın fotoğrafı4masa4meze

Yılbaşı Mezeleri: Şık Sofralar İçin 4 Meze Tarifi

Güncelleme tarihi: 10 Ara 2020

Bu yıl COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında yeni yılı evlerimizde karşılıyoruz. Meydanlarda, eğlence yerlerinde ve ev ziyaretlerinde yeni yıl kutlamalarına ara verme zamanı. Önceliğin sağlık olduğu bu zorlu dönemler, ailemizle daha fazla bir arada olmak ve özel günleri birlikte kutlamak için aslında bulunmaz bir fırsat.


Yılbaşı yemeğini özel olarak süslenmiş sofralarda ailece yemek adettendir. Ana yemeğinize söyleyecek bir lafımız yok, içkileri de size bırakıyoruz ama bu akşamki yılbaşı mezeleri bizden.


Bloğumuzun ismine atfen bu yılki yılbaşı sofraları için yapımı kolay ve lezzetli 4meze önerimiz var.

Yılbaşı Mezeleri

Girit Mezesi

Girit mezesi ziyafet sofralarının olmazsa olmazı. Bu yıl da yılbaşı masasının baş rolünü kendisine veriyoruz. Ana yemek öncesi, yemek ile birlikte ve sonrasında da sofrada yerini koruyacağına eminiz. O yüzden tadımlık değil biraz bol yapın.



Köpoğlu Mezesi

Köz patlıcansız bir yılbaşı sofrası düşünülemez. Oldukça iştah açıcı olan köpoğlu yılbaşı masasının meze ve salata görevini başarıyla üstlenecek.



Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı kontenjanını yer elmasından yana kullanıyoruz. Üstelik yer elmasının tam da mevsimi. Topraksı tadı ve lifli dokusu ile zeytinyağlı yer elması yılbaşı sofranıza farklı bir lezzet katacak.



Hamsi Dolma

Sıra geldi yılbaşı sofranızın ara sıcağına. Sizlere önerdiğimiz dolma tarifi, hamsi ve sardalya için ortak bir tarif. Sardalya Aralık ayında bulunmuyor ama ne şanslıyız ki hamsinin de en lezzetli olduğu zamanlar. Hamsinin her hali lezzetlidir şüphesiz ama dolma hali gerçekten bir başka leziz. Bu sıcak mezenin çok alkış alacağına eminiz.



2021 yılının tüm dünyaya esenlik getirmesi dileğiyle... Yeni yılınız kutlu olsun.

Her gününüz mezeler gibi renkli, keyifli ve lezzet dolu geçsin.






504 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page